Bescherm uw woning tegen kalkaanslag dankzij Calcéo, de waterontharder zonder zout of onderhoud.

Het huishoudelijke gamma van Calcéo is bestemd voor studio's, appartementen, huizen en villa's.

Het “huishoudelijke” gammavan Calcéo (antikalk / ontharder) werd uit de industrie overgenomen. Het werd speciaal aangepast voor alle individuele woningtypes zoals studio’s, appartementen, huizen en kleine flatgebouwen.

Calcéo verlengt de levensduur van de installaties (boiler, sanitair en huishoudtoestellen) en verbetert het rendement van de sanitaire warmwaterbereiders (SWW). Zo kunt u fors besparen. Dankzij de uitzonderlijke prijs-prestatieverhouding begint uw investering in Calcéo al snel te renderen.

Voor opmerkelijk beter comfort: u kunt kranen en douchewanden heel makkelijk schoonmaken en uw huid voelt zachter aan. Kalk kan zich niet langer vastzetten.

Huishoudelijk calcéo-gamma

Vier referenties NT-F technologie (zinkvrij)

Calcéo
700

bescherming van verwarmingsketel of boiler

Calcéo
900

appartement
huis

Calcéo
1500

groot appartement
huis

Calcéo
2000

groot huis of villa
zeer groot appartement

Enkele tientallen verwezenlijkingen

Ontdek waar hebben we Calcéo geïnstalleerd

Bij particulieren

Calcéo gebruikt geen magneten, elektronica of chemie, , maar werkt met een fysische behandeling van het water: Calcéo wekt zijn eigen energie op dankzij de snelheid van het doorstromende water en heeft dus geen elektriciteit, zouten of andere producten nodig.

(Bekijk de voordelen van Calcéo en download de vergelijkende tabel met waterontharders met zout). Met Calcéo blijft de kwaliteit vanhet water behouden.

De compacte Calcéo wordt achter de algemene watermeter geïnstalleerd, maakt geen geluid en vergt geen schoonmaak of onderhoud = forse besparing!

Hoe werkt het?

De gepatenteerde NT-F-technologie (zinkvrij)

De Calcéo-waterontharder maakt voornamelijk gebruik van de kinetische turbulentie-energie van het water en van electrostatische, in combinatie met andere effecten. Zo kan het toestel kalkaanslag en ketelsteen voorkomen en/of in grote mate oplossen, zonder zout en zonder onderhoud.

Wanneer het kalkhoudende water (geladen met calcium- en magnesiumbicarbonaat) de behuizing in chirurgisch rvs 316L van de CALCEO-ontharder instroomt, ondergaat het in eerste instantie vortex- en venturi-effecten, die de waterdruk in het toestel verhogen om de kalkbehandeling zo doeltreffend mogelijk te maken.

In een tweede fase stroomt het water door meerdere speciale schijven in titanium, chirurgisch rvs 316L en polymeer (alle materialen met ACS-certificaat en van levensmiddelenkwaliteit) met een hoge zuiverheidsgraad, waardoor elektrostatische en micro-elektrolytische effecten ontstaan.

Al deze fases maken uiteindelijk de ontharding van het water mogelijk: de harde en vastzittende kalkaanslag wordt voor meer dan 99% omgezet in zachte, losse en vloeibare kalk (aragoniet genoemd). Omdat de kalk zich niet langer kan vasthechten, wordt deze met het stromend water meegevoerd. Dat bevordert de reiniging, terwijl alle minerale zouten in het water behouden blijven, want die zijn essentieel voor onze gezondheid.

Dankzij dat procedé garanderen de Calcéo-ontharders de volgende voordelen:

PREVENTIEF (kalkbestrijding), CURATIEF (ontkalking), DESINFECTEREND (antibacteriële werking), ECOLOGISCH (geen zout, geen elektriciteit, geen afvalwater), ZUINIG (onderhoudsvrij).

Dankzij al die effecten maakt de CALCEO-NT-F technologie (zinkvrij) dat uw installaties langer meegaan (boiler, sanitair en huishoudtoestellen) en het rendement van uw sanitaire warmwaterbereiders (SWW) verbetert. Zo kunt u fors besparen. Dankzij de uitzonderlijke prijs-prestatieverhouding begint uw investering in Calcéo al snel te renderen.

Het NT-F-technologie (zonder zink)