Profiteer van de doeltreffende en ecologische Calcéo-ontharders in uw bedrijf of fabriek.

Calcéo-gamma voor bedrijven, industrie en zeevaart

Dit gamma met “zeer hoog debiet” is bestemd voor de industrie, de zeevaart en grote gebouwen (hotelcomplex, dienstensector enz.), zowel voor de behandeling van algemeen koud water (KW), als voor koud water bestemd voor de bereiding van sanitair warm water (SWW) of koeling in het algemeen.

In de industrie of zeevaart kan de NT-F technologie (zinkvrij) aanzienlijke watervolumes behandelen dankzij een krachtige uitvoering met een drukverlies van ten hoogste 0,1 bar.

Het gamma 80 NT-F (zinkvrij) tot 200 NT-F (zinkvrij) (beschikbaar tot 600 NT-F (zinkvrij) ), KW, SWW, de oplossing voor hoge debietwaarden

6 referenties NT-F (zincvrij) voor industrieën

Toepassingen

Algemeen koudwaternet (KW) en koud water voor warmwaterbereiding

Leidingnet van het sanitair warm water (SWW)

Voor alle open of gesloten leidingtypes (airco, verwarming ...)

Hoe werkt het?

De gepatenteerde NT-F-technologie (zinkvrij)

De Calcéo-waterontharder maakt voornamelijk gebruik van de kinetische turbulentie-energie van het water en van electrostatische, in combinatie met andere effecten. Zo kan het toestel kalkaanslag en ketelsteen voorkomen en/of in grote mate oplossen, zonder zout en zonder onderhoud.

Wanneer het kalkhoudende water (geladen met calcium- en magnesiumbicarbonaat) de behuizing in chirurgisch rvs 316L van de CALCEO-ontharder instroomt, ondergaat het in eerste instantie vortex- en venturi-effecten, die de waterdruk in het toestel verhogen om de kalkbehandeling zo doeltreffend mogelijk te maken.

In een tweede fase stroomt het water door meerdere speciale schijven in titanium, chirurgisch rvs 316L en polymeer (alle materialen met ACS-certificaat en van levensmiddelenkwaliteit) met een hoge zuiverheidsgraad, waardoor elektrostatische en micro-elektrolytische effecten ontstaan.

Al deze fases maken uiteindelijk de ontharding van het water mogelijk: de harde en vastzittende kalkaanslag wordt voor meer dan 99% omgezet in zachte, losse en vloeibare kalk (aragoniet genoemd). Omdat de kalk zich niet langer kan vasthechten, wordt deze met het stromend water meegevoerd. Dat bevordert de reiniging, terwijl alle minerale zouten in het water behouden blijven, want die zijn essentieel voor onze gezondheid.

Dankzij dat procedé garanderen de Calcéo-ontharders de volgende voordelen:

PREVENTIEF (kalkbestrijding), CURATIEF (ontkalking), DESINFECTEREND (antibacteriële werking), ECOLOGISCH (geen zout, geen elektriciteit, geen afvalwater), ZUINIG (onderhoudsvrij).

Dankzij al die effecten maakt de CALCEO-NT-F technologie (zinkvrij) dat uw installaties langer meegaan (boiler, sanitair en huishoudtoestellen) en het rendement van uw sanitaire warmwaterbereiders (SWW) verbetert. Zo kunt u fors besparen. Dankzij de uitzonderlijke prijs-prestatieverhouding begint uw investering in Calcéo al snel te renderen.

Het NT-F-technologie (zonder zink)