TECHNOLOGIE

Maar hoe werkt dat dan precies?

De Calcéo-waterontharder maakt voornamelijk gebruik van de kinetische turbulentie-energie van het water en van electrostatische, in combinatie met andere effecten. Zo kan het toestel kalkaanslag en ketelsteen voorkomen en/of in grote mate oplossen, zonder zout en zonder onderhoud.

Wanneer het kalkhoudende water (geladen met calcium- en magnesiumbicarbonaat) de behuizing in chirurgisch rvs 316L van de CALCEO-ontharder instroomt, ondergaat het in eerste instantie vortex- en venturi-effecten, die de waterdruk in het toestel verhogen om de kalkbehandeling zo doeltreffend mogelijk te maken.

In een tweede fase stroomt het water door meerdere speciale schijven in titanium, chirurgisch rvs 316L en polymeer (alle materialen met ACS-certificaat en van levensmiddelenkwaliteit) met een hoge zuiverheidsgraad, waardoor elektrostatische.

Al deze fases maken uiteindelijk de ontharding van het water mogelijk: de harde en vastzittende kalkaanslag wordt voor meer dan 99% omgezet in zachte, losse en vloeibare kalk (aragoniet genoemd). Omdat de kalk zich niet langer kan vasthechten, wordt deze met het stromend water meegevoerd. Dat bevordert de reiniging, terwijl alle minerale zouten in het water behouden blijven, want die zijn essentieel voor onze gezondheid.

Dankzij dat procedé garanderen de Calcéo-ontharders de volgende voordelen:

PREVENTIEF (kalkbestrijding), CURATIEF (ontkalking), DESINFECTEREND (antibacteriële werking), ECOLOGISCH (geen zout, geen elektriciteit, geen afvalwater), ZUINIG (onderhoudsvrij).

Dankzij al die effecten maakt de CALCEO NT-F technologie (zinkvrij) dat uw installaties langer meegaan (boiler, sanitair en huishoudtoestellen) en het rendement van uw sanitaire warmwaterbereiders (SWW) verbetert. Zo kunt u fors besparen. Dankzij de uitzonderlijke prijs-prestatieverhouding begint uw investering in Calcéo al snel te renderen.

Wat is de NT-F technologie (zinkvrij) ?

Na drie jaar gegevensanalyse (van 2016 tot 2019) en onderzoek naar de implementatie van de NT-F technologie (zinkvrij) bij zogenaamd moeilijk water met variabele TH- en pH-waarden, bestond er geen twijfel meer over de resultaten van de bescherming tegen kalkaanslag in verwarmingsketels en thermodynamische boilers: er is nagenoeg géén kalkaanslag.

Verschillen in het interne ontwerp van de reactor

Het ontwerp van elke eenheid werd speciaal bestudeerd om meervoudige effecten te verkrijgen:

 De combinatie van deze meervoudige effecten maximaliseert de nucleogenese (begin van kristallogenese):

de omzetting van calciumcarbonaat in zachte kalk.
De technologie van de NT-F-reactoren heeft een meervoudige werking:

  • PREVENTIEF: kalkbestrijding

  • HERSTELLEND: zachte ontkalking

  • DESINFECTEREND: indirecte antibacteriële werking

Resultaten

NT-F technologie (zinkvrij) van Calcéo
= bewezen resultaatgarantie

In de voorwaarden van de fabrikant Expertima Technologies is de maximale efficiëntie van het NT-procedé een sterke verbintenis.

De fabrikant Expertima Technologies garandeert:

Geen enkel ander merk op de Belgische markt gaat tegenover zijn klanten zo’n ijzersterke verbintenissen aan.